تعيين محدوده مطالعاتی پايلوت
پس از تشکيل کميته فنی الگوی کشت استان، محدوده مطالعات پايلوت با در نظر گرفتن شاخصهای مختلف از جمله اعتبار طرح در مطالعات پايلوت و اطلاعات موجود پس از چند جلسه بحث و تبادل نظر در کميته فنی و نهايتا، مطرح کردن پيشنهاد کميته فنی در ستاد الگوی کشت استان، دهستان دشت (مهيار) در شهرستان شهرضا تعيين شد. وسعت کل اراضی اين محدوده مطالعات در حدود 93 هزار هکتار است که از اين سطح در حدود 17 هزار هکتار در تملک بهره برداران زراعی و باغی قرار دارد. تعداد بهره برداران اين محدوده بالغ بر 1000 بهره بردار است. عمده منبع آب مورد استفاده اين بهره برداران، چاههای عميق می باشد. در عين حال در مناطق شمالی محدوده مطالعاتی (زير حوزه مهيار شمالی) از کانال آبیاری منشعب از رودخانه زاينده رود در سالهای ترسالی استفاده می شود. از جمله ويژگیهای اين محدوده آن است که نظامهای بهره برداری مختلف زراعی و باغی شامل بهره برداری های خرده مالکی، بزرگ مالکی، شرکت کشت و صنعت و غيره در اين محدوده فعاليت دارند.
معرفی اجمالی موقعیت و وضعیت کشاورزی منطقه مهیار
منطقه مهیار، از توابع شهرستان شهرضا، واقع در در ۵۲ کیلومتری جنوب اصفهان و ۲۰ کیلومتری شمال شهرضا و واقع در مسیر اتوبان اصفهان به شهرضا می باشد.
نقشه موقعیت منطقه مهیار در شهرستان شهرضا

مهیار، دشت بزرگی درشمال شهرستان شهرضا که عمدتا در آن کشاورزی صورت گرفته و محصولات عمده آن گندم (4 هزار هکتار) و جو (2 هزار هکتار) و یونجه و آفتابگردان می باشد. دشت مهیار با اراضی وسیع و مستعدی که دارد، یک قطب کشاورزی در استان اصفهان محسوب می شود. منبع تامین آب کشاورزی مزارع مهیار چاههای عمیق می باشد. کانال آبرسانی زاینده رود نیز در صورت وجود ذخیره آب مناسب در سد زاینده رود به یاری کشاورزی منطقه می آید. عمده محصولات زراعی مهیار غلات، یونجه، آفتابگردان، ارزن و ذرت علوفه ای بوده و احداث باغات انار نیز رو به گسترش است. دهستان دشت مهیار در شمال شهرضا با بیش از ۸۰۰هکتار ذرت در شهرستان پیشتاز است و در مناطق مرکزی و حومه شهرستان حدود۲۰۰هکتار از این دانه کشت میشود.
کاروانسرای شاه عباسی آن از معروفترین اماکن دیدینی می باشد.
حیات وحش آن عبارت است از خرگوش،چوله(نوعي خار پشت)،كفتار،روباه،گرگ.
بازگشت به صفحه اصلی
|