انرژی هسته ای و کاربرد آن در کشاورزی

 انرژی هسته ای و کاربرد آن در کشاورزی

استفاده از نیروی هسته‌ای از 40 سال پیش آغاز شد و اینک این نیرو همان اندازه از برق جهان را تأمین می‌کند که 40 سال پیش بوسیله تمام منابع انرژی تأمین می‌شد. حدود دو سوم از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که نیروگاههای هسته‌ای آنها در زمینه تولید برق و زیر ساختهای صنعتی نقش مکمل را ایفا می‌کنند. نیمی از مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که نیروگاههای هسته‌ای در آنها در حال برنامه‌ریزی و یا در دست ساخت هستند.


به این ترتیب ، توسعه سریع نیروی هسته‌ای جهان مستلزم بروز هیچ تغییر بنیادینی نیست و تنها نیازمند تسریع راهبردهای موجود است. امروزه حدود 440 نیروگاه هسته‌ای در 31 کشور جهان برق تولید می‌کنند. بیش از 15 کشور از مجموع این تعداد در زمینه تأمین برق خود تا 25 درصد یا بیشتر ، متکی به نیروی هسته‌ای هستند. در اروپا و ژاپن سهم نیروی هسته‌ای در تأمین برق بیش از 30 درصد است، در آمریکا نیروی هسته‌ای 20 درصد از برق را تأمین می‌کند. در سرتاسر جهان ، دانشمندان بیش از 50 کشور از حدود 300 راکتور تحقیقاتی استفاده می‌کنند تا: درباره فناوریهای هسته‌ای تحقیق کرده و برای تشخیص بیماری و درمان سرطان ، رادیوایزوتوپ تولید کنند.

تا اوایل قرن بیستم تصور می شد تمامی اتم ها پایدار هستند، اما با کشف خاصیت پرتوزایی اورانیوم در سال ۱۸۹۶ مشخص شد که برخی عناصر دارای ایزوتوپ های رادیواکتیو هستند؛ یعنی هسته ی اتم آن ها از خود تشعشع ساطع می کند.


تا اوایل قرن بیستم تصور می شد تمامی اتم ها پایدار هستند، اما با کشف خاصیت پرتوزایی اورانیوم در سال ۱۸۹۶ مشخص شد که برخی عناصر دارای ایزوتوپ های رادیواکتیو هستند؛ یعنی هسته ی اتم آن ها از خود تشعشع ساطع می کند. از زمان کشف مواد رادیواکتیو*، اطلاعات زیادی توسط دانشمندان درباره ی خاصیت رادیواکتیویته، خواص ایزوتوپ ها* و رادیوایزوتوپ ها و استفاده از انرژی حاصله از هسته ی اتم ها در علوم مختلف به دست آمده است. از این انرژی در جنبه های مختلف علوم پزشکی، صنعتی، بهداشت،باستان شناسی، زمین شناسی، کشاورزی و دامپروری استفاده می شود. دانش هسته ای دارای قدرت و وسعت زیاد بوده و هر روز بر دامنه ی استفاده از فناوری هسته ای و به ویژه انرژی هسته ای افزوده می شود. کاربرد بخش های مختلف آن به گونه ای است که اگر کشوری فناوری هسته ای را نهادینه نماید، در بسیاری از حوزه های علمی و صنعتی ارتقا پیدا می کند. در این مقاله به بررسی مختصری درباره ی کاربردهای انرژی هسته ای در علوم مختلف کشاورزی پرداخته می شود.

ضرورت استفاده از دانش هسته ای در علوم کشاورزی:


امروزه هر کشوری که از لحاظ تولیدات کشاورزی جایگاه مناسبی داشته باشد، در بسیاری از جنبه ها، قدرت و موفقیت بین المللی کسب می کند.

 

"ادامه متن در ادامه مطلب"

ادامه نوشته

دانلود فایل کاربردی با موضوع آشنایی با گیاه زراعی گوجه فرنگی

فایل کابردی کشاورزی

دانلود در ادامه مطلب

منبع: http://knovin.ir

ادامه نوشته

دانلود فایل کاربردی با موضوع آشنایی با درخت کیوی

فایل کابردی کشاورزی
دانلود در ادمه مطلب

ادامه نوشته

دانلود فایل کاربردی با موضوع آشنایی با گیاه زراعی گوجه فرنگی

فایل کابردی کشاورزی
دانلود در ادمه مطلب

ادامه نوشته

ساخت باطری از میگو/باتری را با آب قند شارژ کنید

پژوهشگران کشورمان در دانشگاه آزاد با همکاری دانشگاه تهران موفق به تولید باتریهای زیستی شدند که این باتری با استفاده از نوعی بیوپلیمر که از میگوی آرتمیا گرفته می شود تولید شده قابلیت شارژ با آب قند و بازیافت در خاک گلدان را دارد.

........

منبع:www.mehrnews.com

                                              "ادامه متن در ادامه مطلب"

ادامه نوشته

گونه های اولیه گیاهان گوشتخوار شناسایی شدند

گونه های اولیه گیاهان گوشتخوار شناسایی شدند

زیست‌بوم- همشهری آنلاین:
دانشمندان نسل‌های اولیه گیاه حشره‌خوار ونوس و گونه‌های دیگر گیاهان گوشتخوار زا شناسایی كردند .

به گزارش بی‌بی‌سی گیاهان حشره‌خوار و گوشتخواری که در زیر آب رشد می‌کنند همگی خواص خود را از گونه‌ای که دارای برگ‌های چسبناک است به ارث برده‌اند.

با گذشت زمان، نیاز این گیاهان به غذا و شکار بیشتر، باعث تکامل آن‌ها برای بدست آوردن ادوات و سلاح‌های بیشتری مانند شاخک‌های زهرآلود شده‌است.

گیاهان گوشتخوار و شکارچی در شکل‌های مختلفی یافت می‌شوند و دانشمندان شش مرحله تکاملی برای آن‌ها قائل هستند.

برای مثال گیاه کوزه‌ای، برگی تیوب شکل ایجاد می‌کند و حشرات را در درون آن به دام می‌اندازد ولی گونه‌های دیگر از برگ‌های چسبناک برای شکار طعمه خود استفاده می‌کنند.

.......

                                                        "ادامه متن در ادامه مطلب"

ادامه نوشته

تولید انرژی از مواد زاید

تولید انرژی از مواد زاید

رشد جمعیت کشور ورشد زندگی  شهر نشینی وتوسعه ی زندگی نوین تقاضای مصرف انرژی را بالا برده است واین امر منابع انرژی کشور راتهدید میکند وازسوی دیگر موجب رها شدن حجم زیادی از زباله و پسماند الاینده به محیط زیست میشود وبا توجه به اینکه منابع انرژی زیر زمینی با سرعت فوق العاده ای مصرف می شوند نسل فعلی وظیفه دارد به آن دسته از منابع انرژی که  تجدید پذیر بوده ودارای عمر و پتانسیل زیادی هستند روی آورده،و دانش خود را برای بهره برداری از آنها گسترش دهد. موجب ذخیره شدن آن برای آیندگان واز آلودگی های زیست محیطی ناشی از سوختهای فسیلی بکاهد ویا با تبدیل آنها به مواد و مصنوعات پرارزش به اقتصاد کشورکمک کند.

از عمده ترین منابع انرژی های تجدید پذیر انرژی خورشیدی، بادی، آبی، بیوماس، بیوگاز وانرژی زمین گرمایی می باشند.

......

                                                                  "ادامه متن در ادامه مطلب"

ادامه نوشته

فواید گردو

گردو را به نام "غذای مغز" نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.
مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می گردد.
۱۵درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب می باشد. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.
یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸/۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین می کند.

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

سرگرمی علمی(جدول باغبانی)

دانلود در ادامه مطالب

ادامه نوشته

داروهایی از فاضلاب و خاک

داروهایی از فاضلاب و خاک:

دو دارو از مهمترین داروهای امروزی در فاضلاب و خاک کشف شدند!!!!

آنتی بیوتیک هایی که به سفالوسپورین ها موسوم اند و نمایانگر شکل جدیدی از پنی سیلین هستند و سیکلوسپورین، که آنتی بیوتیکی است برای تسهیل پیوند اعضای انسان . درهر دو مورد آنتی بیوتیک ها از انواعی قارچ تولید شده اند .

در نظر اکثر افراد کلمه ی «قارچ» تصاویر مشمئز کننده ای همچون عفونت قارچی پا یا کپک روی نان و پرده های حمام را تداعی می کند. در نظر کشاورز، قارچها چیزی بیش از جاندارانی مشمئز کننده اند، چون گاه باعث فساد فاجعه آمیز محصولات می شوند. اما قارچ جنبه های خوبی هم دارد: تولید سرکه، پنیر، ورآمدن نان و تمام عملیات صنعتی که در آنها از تخمیر استفاده می شود ، مبتنی بر به کارگیری مخمرها هستند، که در گروه قارچ ها قرار دارند.

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم لیلا کورانی

ادامه نوشته

باغچه برقی برای پرورش سبزیجات

باغچه برقی برای پرورش سبزیجات

[تصویر: chef_narenji_ir.jpg]

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم سعادتمند
ادامه نوشته

کادمیم در گیاهان

اختلاف فاحش تجمع کادمیوم در پوست بعضی از محصولات نظیر خیار، کدو، هویج و بادمجان نسبت به شکل پوست کنده آن، ضرورت پوست گیری از این محصولات ( در صورتیکه در محیط آلوده به کادمیوم رشد کرده باشد)، قبل از مصرف را به خوبی نشان می دهد.

شایان ذکر است که مقدار تجمع کادمیوم در پوست خیار وکدو در مقایسه با بخش بدون پوست آن حدود 4 و 3 برابر می باشد. این نسبت برای پوست بادمجان و هویج تقریباً 25/1 برابر نسبت به محصول بدون پوست آن می باشد.

مقدار تجمع کادمیوم در دانه غلات نظیر ذرت، جو و گندم در مقایسه با بسیاری از گیاهان مورد بررسی خیلی کم است. مثلاً مقدار تجمع کادمیوم در کاهو حدود 25، 9 و 8 برابر به ترتیب بیشتر از ذرت، جو و گندم می باشد. بنابراین در شرایط یکسان، خطر انتقال کادمیوم از طریق این محصولات به مراتب کمتر از سایر محصولات بررسی شده به ویژه سبزی ها می باشد.

عوارض فلزات سنگین

حضور فلزات سنگین بیش از استانداردهای تعریف شده در محیط باعث بروز مشکلات و عوارض زیست محیطی برای ساکنان آن محل و اکوسیستم می گردد.تاثیرات فلزات سنگین روی انسان مختلف بوده و عمده ترین آن مربوط به بروز اختلالات عصبی است.

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

خاک ورزی جوی و پشته ای

خاکورزی جوی وپشته ای: استراتژی بلند مدت جهت دستیابی به پیروزی اقتصادی
تعریف و کاربرد خاکورزی و جوی وپشته ای:
برای سیستم خاکورزی جوی و پشته ای از جنبه های مختلف می توان تعاریف گوناگونی داشت.
از منظر انواع سیستمهای خاکورزی می توان گفت خاکورزی جوی وپشته ای نوعی سیستم کم خاکورزی وچیزی بین خاکورزی معمولی و سیستم  بی خاکورزی می باشد.وبه نوعی یک سیستم خاکورزی حفاظتی نیز می باشدکه در آن از کارنده ها و کولتیواتورهای مخصوصی جهت نگهداری پشته ها برای کاشت محصولات ردیفی استفاده می شود.
از منظر محل کاشت می توان گفت خاکورزی جوی و پشته ای سیستمی متشکل از جوی و پشته هاست که درسالهای متمادی در محل خود قرار می گیرند. بسته به اینکه هدف حفظ رطوبت و یا ایجاد زهکش غنی باشد، پشته هاممکن است باریک یا پهن و جوی ها به موازات خطوط منحنی تراز و یا دارای شیب ناچیز باشند. با کاشت بر روی پشته ها، بذرها در محلی گرم و مرطوب قرار می گیرند .
 

 ..............................

متن کامل در ادامه مطلب

ادامه نوشته

نقش و جایگاه مولیبدن در خاک و گیاه

نقش و جایگاه مولیبدن در خاک و گیاه


اين عنصر در سال 1778 توسط Carl Wilhelm Scheele دانشمند سوئدي كشف شد اما تا چند سال پس از آن، موليبدنيت تنها در حد آزمايشگاهي کار مي شد. نخستين كاربرد اصلي موليبدن در جنگ جهاني اول بود. در آن زمان موليبدن به فولاد افزوده مي شد و نتيجه آن توليد فولادهاي مقاوم در حرارت هاي بالابود كه در زره پوش ها و موتور هواپيماها استفاده مي شد.
نام موليبدنيم Molybdenum از واژه يوناني (Molybdos) به معني شبيه سرب گرفته شده است. زيرا موليبدنيم به صورت آزاد درطبيعت يافت نمي‌شود. فراواني موليبدنيم در پوسته زمين 007/0% مي باشد.
موليبدنيم فلزي است به رنگ سفيد متمايل به خاکستري يا سفيد- نقره‌اي با نماد Mo، عدد اتمي 42، وزن مخصوص 22/10 گرم بر سانتي متر مکعب، سختي 5/5 در مقياس موس، خيلي سخت، داراي بيشترين نقطه ذوب در بين عناصر، نقطه جوش 4612 درجه سانتيگراد و نقطه ذوب 2617 درجه سانتي گراد. موليبدنيم در گروه 6(VI) جدول تناوبي به عنوان Transition Metals بوده و در دوره 5 قرار دارد.
 

....................

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

ورود ربات‌ها به مزارع كشاورزي

به اين ترتيب، ابزار هوشمندي كه روزي با هيبت آدم آهني‌ها به سوژه داستان‌ها و قهرمان‌هاي اصلي سناريوهاي علمي ـ تخيلي بدل شده بودند، اينك در هياتي متفاوت و با اشكال و كاربردهاي متنوع نقش دستياران ماشيني انسان را ايفا مي‌كنند و قرار است با مسووليت‌پذيري و كارايي‌هاي افزون‌ترشان جايگزين نيروي كار متعارف براي طيف گسترده‌اي از فعاليت‌ها و مشاغل شوند. در اين ميان قلمرو كشاورزي نيز از چنين موهبتي بي‌نصيب نمانده است و انتظار مي‌رود در آينده نزديك، مزارع و فعاليت‌هاي كشاورزي مجهز به نيروي كاري از نوع ربات‌هاي خودكار شوند تا هر كاري از برداشت محصول گرفته تا كنترل آفات نباتي را به انجام برسانند.

....................

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

تصاویر بنای بزرگترین بانک بذر جهان

بزرگترین فریزر جهان را تا به حال دیده اید حفره ای در قلب کوهستانی منجمد که در حدود هزار و 130 کیلومتر از قطب شمال فاصله دارد، غاری که در مجمع الجزایر "والبارد" نروژ حفر شده تا تمامی انواع دانه های غذایی موجود در جهان را در خود حفظ کند.

در میان پیج و خمهای این غار منجمد بزرگ بنیاد غذای بشر، بذر، انبار شده است. این بذرها به گونه ای بسته بندی و منجمد شده اند تا بتوانند صدها سال ذخیره شدن و هر نوع نیروی مخرب انسانی دوام بیاورند، این بذرها نسخه ای از تمامی انواع بذرها و دانه هایی هستند که از سرتاسر جهان جمع آوری شده اند.

...

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

حذف عناصر سنگین با استفاده از پوست موز

با صنعتی شدن جهان مشکل آلودگی خاک و آب توسط فلزات سنگین و ورود آن به زنجیره ی غذایی انسان یکی از بزرگترین مشکلات به شمار می آید.
از فلزات سنگین خطرناک برای حیات انسان می توان به کادمیم، سرب، آرسنیک، جیوه و غیره اشاره کرد که باعث عوارضی مثل نارسایی های قلب، مغز، کبد و ... می گردند.

از این رو همیشه دانشمندان به فکر راهکارهایی برای حذف فلزات سنگین از محیط زیست می باشند.
گروهی از محققان برزیلی به تازگی دریافته‌اند که می توان از پوست موز برای حذف  فلزات سنگین موجود در آب استفاده نمود.
به طور کلی حذف فللزات سنگین از محیط های آبی پر هزینه می باشد. ولی استفاده از روش پوست موز برای تصفیه آب، یک روش بسیار به صرفه و کم هزینه است.

.....

متن کامل در ادامه مطالب

منبع: http://soil84.blogfa.com

ادامه نوشته

گوشی خود را با خاک شارِژ کنید

وقتی در عصر ارتباطات، به برق دسترسی نباشد و نتوان برای شارژ کردن گوشی همراه از متداول‌ترین راه استفاده کرد، مسلما باید راه دیگری پیدا کرد که آن چیزی نیست جر کمک گرفتن از میکروب‌های موجود در خاک!
شکی نیست که ساکنان کشورهای در حال توسعه، از داشتن تلفن همراه نفع زیادی می‌برند.این ادعا در زمینه بهداشت و درمان نیز صدق می‌کند، چراکه وجود تلفن‌های همراه به مردم اجازه می‌دهد تا حتی در مناطق دور‌افتاده نیز با پزشکان در تماس باشند و از نرم‌افزارهای مخصوص مراقبت‌های بهداشتی استفاده کنند.

...........

متن کامل را در ادامه مطالب بخوانید.

منبع:http://soil84.blogfa.com

ادامه نوشته

کشت هیدروپونیک گیاهان

مقدمه

در اواخر قرن نوزدهم با شناخت مواد غذایی پرمصرف و بعدها نیاز به مواد کم‌مصرف و فراهم نمودن شرایط تهویه مناسب در محلولهای غذایی بطور مصنوعی سیکل کامل تولید از مرحله سبز شدن تا مرحله باردهی و مرگ از نظر علمی در حوالی سالهای 1930 ـ 1920 امکان‌پذیر اعلام گردید. اصطلاح هیدروپونیک (Hydroponicum) اولین بار بوسیله Gericke پیشنهاد شد که او موفق گردیده بود در کالیفرنیا تولید نباتات را در معیار تجارتی بدون استفاده از خاک از رشد اولیه تا مرحله باردهی نشان دهد. این اصطلاح مجموعه‌ای است از یک لغت یونانی Hydro یعنی آب و کلمه لاتین Ponero یعنی جای دادن که بطور خلاصه مفهوم قرار گرفتن چیزی در آب از آن استنباط می‌گردد.

متن کامل در ادامه  مطالب 

ادامه نوشته

ورمی کمپوست چیست؟

    ورمی کمپوست، عبارت است از کود آلی بیولوژیک که دراثر عبور مداوم و آرام مواد آلی در حال پوسیدگی از دستگاه گوارش گونه هایی از کرم های خاکی و دفع این مواد از بدن کرم، حاصل می شود. این مواد هنگام عبور از بدن کرم آغشته به مخاط دستگاه گوارش (موکوس)، ویتامین ها و آنزیم ها شده که در نهایت به عنوان یک کود آلی غنی شده و بسیار مفید برای ساختمان و بهبود عناصر غذایی خاک، تولید و مورد مصرف واقع می گردد. بنابراین، ورمی کمپوست عبارت است از فضولات کرم به همراه درصدی از مواد آلی و غذایی بستر و لاشه کرم ها. 

.................

متن کامل در ادامه مطالب

 

ادامه نوشته

مزايا ومعايب مصرف كودهاي شيميايي در كشاورزي

مزاياي كودهاي شيميايي: بهاي ارزان، كاربرد سهل و آسان، درآمد كاذب كوتاه مدت (بدون توجه به استهلاك سرمايه اصلي يعني خاك و مواد آلي آن) است.
شيوع بيماري ها و آفات متعدد مثلاشيوع آتشك گلابي در باغ هاي گلابي كرج و قزوين، نماتد در مزارع چاي و حتي شانكر مركبات در جنوب كشور عمدتا زاييده مصرف نامتعادل كودها مي باشد.
نظرات بانك جهاني درباره مصرف كودهاي شيميايي در ايران مي تواند مؤيد مصرف نامتعادل كود در كشور باشد كه به شرح زير مي باشد: توزيع نابرابر كودهاي شيميايي، بخش خصوصي جايگاهي ندارد (تقويت بخش خصوصي و فراهم آوردن امكان رقابت فعالانه، ايجاد يك محيط تجاري و حقوقي صحيح و اتخاذ يك خط مشي پايدار و فعال از جانب دولت براي تقويت مشاركت بخش خصوصي)، نظام قيمت گذاري سبب اسراف در مصرف كود شيميايي مي شود، عدم توازن بين كود شيميايي در دسترس و كودشيميايي مورد نياز، ضعف تحقيق در كاربرد كود.
 
متن کامل در ادامه مطالب
 
با تشکر از آقای شریفی
ادامه نوشته

مالچ

تاریخچه:
یکی از اجزاء مهم plasticulture مالچ پلاستیکی است که به صورت تجاری در روی گیاهان از اوایل سال 1960 استفاده شده و کاربردش هنوز هم در سرتاسر جهان رو به افزایش است.

 
متن کامل در ادامه مطالب
 
با تشکر از آقای مهدی کرمانیان
 

ادامه نوشته

كرم خاكي

مقدمه 

در طبقه بندي جانوران که در آغار قرن 19 قرن انجام گرفت، تمام جانورانی که دارای بدنی دراز و فاقد ضمایم واضح بودند به کرمها موسوم شدند. این جانوران به علت داشتن یک انتهای قدامی یا سر که دارای اندامهای حسی است و به قصد برخورد و روبرو شدن با محیط به طرف جلو حرکت می‌کنند و یک انتهای خلفی یا دم ، با اسفنجها و مرجانها و شانه‌داران اختلاف و تمایز دارند. رده کمتاران ، رده‌ای از کرمها هستند که به صورت حلقوی هستند که در هر حلقه چندین تار دارند. کرمهای خاکی نمونه ای از این رده است. از کرمهای خاکی بزرگ لومبریکوس ترستریس نمونه جالبی است که ممکن است به درازای 30 سانتیمتر و به قطر 9 میلیمتر رشد کند.
 
................................
 
متن کامل در ادامه مطلب
 
با تشکر از خانم آبنیکی
ادامه نوشته

عصاره ی سیر و لیمو ترش

عصاره ی سیر و لیمو ترش
1 - مصرف عصاره :
اگر دچار رسوب گرفتگی در رگهای بدن شده ، نیازی به عمل قلب باز وجود ندارد . زیرا گرفتگی( 30 CC رگها پس از این ، شما را آزار نخواهد داد . فقط کافی است ، روزی نصف استکان ( معادل از این شربت غلیظ و طبیعی میل نمایید ؛ تا به کلی برطرف گردد .
2 - طرز تهیه :
تعداد 30 حبه ی سیر را پوست گرفته همراه با 5 عدد لیموترش ( شیرازی ) با پوست که قبلا هسته های آن را گرفته اید ، در هم زن ( میکسر ) بریزید . پس از آن که همه ی محتویات در میکسر له شد با یک لیتر آب مخلوط نموده و ب جوشانید ( نکته ی مهم : فقط و فقط ، یک بار جوش بخورد ) . پس از سرد شدن ، آن را از صافی رد نموده و محتویات را داخل یک شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید .

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

گیاهان دارویی 3


تاج ريزي 

Go to fullsize image                                               


نام علمي : Solanum nigrum
پراكنش جغرافيايي : در حاشيه زمين‌هاي زراعي اغلب مناطق استان مي‌رويد .
خواص دارويي : داراي اثر مسكن است ، در مصارف داخلي اثر رفع سوء هاضمه دردناك همراه با احساس دردمعده و روده و درمان سياه سرفه دارد . از استعمال خارجي براي درمان سوختگي ها ، كوبيدگي و دردهاي رماتيسمي استفاده مي‌شود .

با تشکر از خانم مهدیه تلاوتی

گیاهان دارویی 2

خار خسك

Go to fullsize image                                                     


نام علمي : Tribulus terrestris                                                        
پراكنش جغرافيايي : مناطق شني بين يزد و اردكان 
خواص دارويي : ريشه ، ميوه ، برگ ، سرشاخه گلدار و دانه اين گياه داراي خواص دارويي است ، خارخسك درمان كننده ورم گلو ، زخم هاي چركي ، عفوني ، خردكننده سنگ مثانه ،پادزهر مارگزيدگي  است . اين گياه داراي اثر ضد سرطان است .

با تشکر از خانم مهدیه تلاوتی

گیاهان دارویی 1

آويشن:

Go to fullsize image

نام علمي : Zataria Multiflora
پراكنش جغرافيايي : نواحي كوهستاني شيركوه ، قوام آباد و پناهكوه ، ندوشن ، بافق بويژه در منطقه قطروم ، چك چك اردكان
خواص دارويي : يكي از گياهان دارويي شناخته شده ايران است و كاربردهاي ويژه‌اي دارد ، اين گياه خدمتگذار معده و دستگاه هاضمه بوده و انواع تشنجات از قبيل سرفه ، التهاب معده ، آسم ، بي خوابي ، طپش قلب را تسكين مي‌دهد اين گياه بواسطه داشتن ماده معطر به نام تيمول خاصيت ضد عفوني كننده دارد . آويشن نيروبخش و محرك بوده و به‌منظور رفع خستگي اندام ها به‌خصوص سيستم عصبي توصيه شده است .

با تشکر از خانم مهدیه تلاوتی

تاثیر موسیقی بر روی گیاهان

انواع آلات موسیقی بر روی گیاهان تاثیرهای متفاوت دارند نوع موسیقی و زمان تغذیه صوتی هر گیاه باید بر حسب تجربه مشخص شود . هر گیاه آهنگ و موسیقی خاص خود را دوست دارد و در مقابل آن بیشترین حساسیت را نشان می دهد.بر اساس تحقیقات دکتر سینگ استاد دانشگاه هند، پس از سالها تجربه در زمینه آثار صدا ، این نتایج حاصل شده است:

......

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

روغن های گیاهی

از ديرباز روغن هاي گياهي همواره مورد استفاده بشر بوده و همچنين در خواص درماني و قدرت درمان آنها نيز هيچ جاي شکي نيست.  
 ريحان: جهت التيام اضطراب و بي خوابي موثر است. ريحان محرک و متعادل ساز فکر است. يک قطره از روغن ريحان اگر بر روي گزيدگي حشرات چکانده شود سريعا التهاب را   از بين مي برد .
ترنج: روغني مشهور که همواره در چاي سبز ارل گري مورد استفاده   بود، جهت دفع کوليک روده يا کم اشتهايي استفاده آن همراه با عسل بسيار موثر است .  ترنج طراوت بخش و ضدافسردگي است . 
 اکاليپتوس: جهت درمان کليه مشکلات تنفسي بسيار موثر است زيرا انسدادات مجاري تنفسي را پاک مي کند و هنگامي که به سينه ماليده شود موجب تسهيل تنفس مي شود .
سرو کوهي :  تصفيه کننده خون. جهت برطرف کردن اختلالات پوستي مانند جوش و اگزما بسيار موثر است .

با تشکر از خانم تلاوتی

گل انگشتی

گل انگشتی Digitalis purpurea L

از گیاهان دو ساله بومی است که قسم وحشی آن به بلندی 1 تا 40/1 متر می رسد .

از انتهای هر شاخه خوشه مخروطی شکل بلندی بیرون میآید که گلهای آن را تشکیل میدهد .

جدار داخلی هر گلبرگ صورتی رنگ است که خالهای ارغوانی روی آنرا پوشانده است .

این قسم در اثر کاشتن تغییر کرده و از آن دو جور معروف که امروزه در گلکاری ها میکارند بدست آمده است .

....................

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم تلاوتی

ادامه نوشته

خواص هندوانه

هندوانه دارای آب فراوان و انرژی كمی است در نتیجه نسبت به سایر میوه ها ، مواد مغذی بیشتری در هر كالری دارد كه نشان دهنده اثرات مفید آن در بهبود سلامتی بدن است .
هندوانه از لحاظ ویتامین های گروه B نیز كه برای تولید انرژی لازم هستند، غنی است و منبع خوبی از ویتامین هایB1،B6،B5 (اسید پانتوتنیك)، بیوتین (یك نوع ویتامینB) و نیز منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی است. پس می توان گفت كه دارای ارزش غذایی بالایی است.در تعدادی از مطالعات علمی ثابت شده است كه دریافت بالای ویتامینC و بتاكاروتن، خطربروز بیماری های قلبی، اسپاسم راه های تنفسی در بیماری آسم و سرطان روده را كاهش می دهد و نیز شدت علائم استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را كم می كند .
یك لیوان هندوانه 20درصد نیاز روزانه به ویتامینC و 14 در صد نیاز روزانه به ویتامینA را تامین می كند.
 
با تشکر از خانم تلاوتی

خاکهای شور و سدیمی

شوري و سديمي بودن خاک يکي از مشکلات مهم خاک‌هاي مناطق خشک و نيمه خشک است. در اين مناطق بدليل کمبود بارندگي و اقليم خشک، املاح در خاک تجمع پيدا مي‌کنند و در نتيجه خاکهاي شور حاصل مي‌شود. اين خاك محيط نامناسبي براي رشد و توليد بوده که هم کميت محصول را پائين مي‌آورد و هم کيفيت محصول را کاهش مي‌دهد.طبق آمار %۱۵ سطح کل کشور ما را خاکهاي شور و چيزي حدود %۵۰ خاکها قابل بهره‌برداري و آبياري مي‌باشند.بطور کلي خاک‌هاي شور داراي مقدار زيادي املاح محلول هستند که اين نمک زياد مشکلاتي را براي گياه بوجود مي‌آورد.

.........

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از آقای پاکنیت

ادامه نوشته

خاک ورزی حفاظتی (3)

عملیات کود دهی:

با اینکه میل به استفاده از کودهای شیمیایی در هر سیستمی وجود دارد، ولی در این روش (خاک ورزی و کاشت پشته ای) بیشتر به صورت تزریقی در داخل پشته ها و نزدیک منطقۀ رشد ریشه انجام می شود.

کود آمونیاک و فسفات و پتاس، بسته به نیاز گیاه و کمبود آن در خاک توسط دستگاه تزریق کود که پشت دستگاه کارنده حرکت می کند، به داخل پشته ها تزریق می شود.

کوددهی در خاک ورزی پشته ای به صورت های پخشی (تزریقی)، قبل از کاشت و هم زمان با کاشت یا ترکیبی از اینها بکار برده می شود. استقرار کود مایع یا جامد معمولاً توسط دیسک یا علف ‌بر غلتکی که دنبالۀ آن تیغة کاردی دارد صورت می گیرد. گاهی ممکن است که در روش کود دهی هم زمان با کاشت، برای کاهش خسارت به بقایای گیاهی، کودهای نیتروژنه در داخل شیار ریخته شود و کولتیواتور روی آن را با خاک به پوشاند. بدلیل از بین رفتن بقایای گیاهی، آمونیاک را روی سطح مزرعه پخش نمی کنند.

..............................

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم سعادتمند

ادامه نوشته

خاک ورزی حفاظتی (2)

روش کار:

تحقیقات نشان می دهد که این روش درخاک هایی با بافت نیمه سنگین با شیب های ملایم و در تناوب زراعی ذرت با سویا نتیجۀ بهتری را در بر دارد. دلیل استفاده از این تناوب زراعی اضافه شدن نیتروژن خاک بعد از کاشت سویا است. یک کولتیواتور اصلاح شده برای ساخت چند پشتة ردیفی عریض بکار می رود .

 ..............................

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم سعادتمند

ادامه نوشته

خاک ورزی حفاظتی (1)

خاک ورزی پشته ای به عنوان یک روش خاک ورزی حفاظتی

چکیده:
حفظ بقایای گیاهی در مزرعه و کاهش عملیات خاک ورزی و کاشت مستقیم بذر در بقایای گیاهی، خاک ورزی حفاظتی نامیده می شود. اگر میزان بقایای گیاهی بیشتر از 30 درصد یعنی درحدود 2000 الی 2400 کیلوگرم در هکتار باشد و کشت به صورت جوی و پشته ای باشد، این روش را خاک ورزی پشته ای گویند. در روش خاک ورزی پشته ای بذر بر روی پشته و در شیار نازکی که بقایای گیاهی آن پاک سازی شده، کاشته می شود. مهمترین مزیت این روش بهبود حفاظت از خاک توسط بقایای گیاهی است. بقایای گیاهی مقدار زیادی از تشعشع خورشید را جذب می کند و موجب کاهش میزان تبخیر سطحی می شود. همچنین، وجود بقایای گیاهی موجب حفاظت از خاک در مقابل صدمات رگبارهای تند می شود. به دلیل کاهش عملیات خاک ورزی هزینه ها ی اولیۀ کاشت کاهش می یابد. بطور کلی، عملکرد محصول به شرایط خاک و مدیریت خاک بستگی دارد، و عملکرد محصول در این روش بیشتر از روش بدون خاک ورزی است. در خاک ورزی پشته ای، کولتیواتورها (پشته سازها) مجهز به دیسک پشته سازی هستند که خاک را از وسط شیار به بالای پشته ها هدایت می کند. همچنین، بقایای گیاهی توسط دیسک های ستاره ای این کولتیواتور پاکسازی و پشته ها برای کاشت آماده می شوند. کود دهی در مزارع به صورت تزریق کود مایع در داخل پشته ها است که ممکن است همزمان با کاشت انجام شود. به دلیل پاکسازی بقایای گیاهی از روی پشته ها، دیگر مشکل گرم نشدن بستر بذر و سرعت جوانه زنی آن مرتفع می شود. در این روش نباید بقایای گیاهی روی پشته ها به داخل جوی ها ریخته شود زیرا عملیات آبیاری را مختل می کند. عامل اصلی موفقیت این سیستم ساخت پشته های عریضی است که بذر در آن کاشته می شود. در کشت جوی و پشته، خاک ورزی پشته ای بهترین انتخاب محسوب می شود.

کلمات کلیدی: خاک ورزی پشته ای، خاک ورزی حفاظتی، بقایای گیاهی، پشته سازها

..............................

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم سعادتمند

ادامه نوشته

فیلم آموزشی هرس رز- ویدئو Rose Pruning

 
 مسعود ملکی 

 زبان فیلم: انگلیسی
زمان: 3:29
فرمت: FLV
 حجم فایل: 13.55 مگابایت
لینک دانلود: غیر مستقیم

 

منبع:http://www.hortilover.net

ادامه نوشته

آشنایی با ابزار و وسایل باغبانی

 
در کشورمان آشنایی بسیار کمی با ابزار و وسایل باغبانی وجود دارد؛ با مطالعه این جزوه فارسی، با بیش از 80 وسیله باغبانی بصورت مختصر آشنا شوید.

 

منبع:http://www.hortilover.net

ادامه نوشته

پرلیت چیست ؟

پرلیت چیست ؟

وزن مخصوص فضایی بتن سبک بستگی به روش ساخت، مقدار و انواع اجزای متشکله آن دارد.تمام بتن‌های سبک، وزن مخصوص کم خود را مدیون وجود هوا در ساختمان داخلیشان هستند.

وزن مخصوص فضایی بتن سبک بستگی به روش ساخت، مقدار و انواع اجزای متشکله آن دارد.تمام بتن‌های سبک، وزن مخصوص کم خود را مدیون وجود هوا در ساختمان داخلیشان هستند. بتن سبک، با وزن مخصوص ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم در متر مکعب را برای سیستمهای عایق بندی و همچنین به عنوان پرکننده و همچنین برای تحمل بارها می‌توان مورد استفاده قرار داد پرلیت نوعی سنگ آتشفشانی با ترکیب اسیدی تا حد واسط است که در محیط آب و یا مرطوب تشکیل می‌شود. پرلیت دارای بافت شیشه‌ای است و به سبب همراه داشتن آب ، اشکال کروی در آن ایجاد شده است. میزان آب همراه با پرلیت در حدود ۲ تا ۵ درصد است.

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

عمل تــــــــعرق

عمل تــــــــعرق:

خروج آب از قسمت های هوایی گیاه به صورت بخار آب تعرق نامیده می شود.اما تعرقانواع مختلف دارد. برگ اندام اصلی و عمده تعرق است و قسمت اعظم تعرق از میان روزنه‌های آن انجام می‌شود، لذا این نوع تعرق را تعرق روزنه‌ای می‌نامند. مقدار کمی بخار آب از برگها و ساقه‌ها بوسیله تبخیر مستقیم از طریق یاخته‌های اپیدرمی و از میان کوتیکول خیلی نازک آنها خارج می‌شود که این پدیده را تعرق کوتیکولی می‌گویند. مقدار آبی که از طریق روزنه خارج می‌شود، خیلی زیاد است. همچنین خروج بخار آب می‌تواند از طریق عدسکهای ساقه‌های چوبی یا عدسکهای میوه انجام شود که تعرق عدسکی نامیده می‌شود.

متن کامل در "ادامه مطلب"

با تشکر از خانم تلاوتی

ادامه نوشته

آبیاری تحت فشار

با توجه به اینکه کشور ایران در مناطق خشک و نیمه خشک کره خاکی قرار گرفته است همیشه با مشکل کم آبی و بحران آب روبروست که در این راستا دو مشکل اساسی وجود دارد .


متن کامل در ادامه مطلب

با تشکر از خانم تلاوتی

ادامه نوشته

سوپر جاذب آب : کلوفونی

سوپر جاذب آب : کلوفونی

مقدمه:

در دنیای امروز در کشاورزی از بقایای خود گیاهان و مواد مختلف به عنوان مواد افزودنی برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک استفاده می شود . علاوه بر این در مناطق خشک و نیمه خشک که قسمتهای وسیعی از کشور ما ایران نیز جزء آن می باشد، کمبود رطوبت در فصل رشد گیاهان موجب کمبود شدید عملکرد گیاهان به خصوص گیاهان زراعی می شود . بنابراین استفاده بهینه از روش های آبیاری و اصلاح خاک امری اجتناب نا پذیر است. یکی از موارد افزودنی در زمینه جذب آب، پلیمری با نام سوپر جاذب آب (کلوفونی) می باشد که استفاده از این پلیمر نتایج شگفت انگیزی در صرفه جویی مصرف آب و افزایش کمی و کیفی محصولات باغی و زراعی و همچنین فضای سبز و جنگلکاری ها دارد

..................

متن کامل در "ادامه مطلب"

با تشکر از خانم تلاوتی

ادامه نوشته

ارزش تغذیه  ای خربزه


خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.


رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.


متن کامل در "ادامه مطلب"

ادامه نوشته

قارچ صدفی- جزوه پرورش قارچ خوراکی صدفی

قارچ صدفی- جزوه پرورش قارچ خوراکی صدفی

با مطالعه این جزوه بسیار مفید، خودتان می توانید قارچ صدفی پرورش دهید. مباحثی چون ارزش غذایی، مزایای پرورش، خصوصیات اسپان، مراحل بذر کاری، پنجه دوانی و برداشت قارچ خوراکی صدفی تشریح شده است. برای دانلود بر روی لینک زیر کلیک کنید:

منبع:http://www.hortilover.net

تاثیرات زیست محیطی کود های شیمیایی

تاثیرات زیست محیطی کود های شیمیایی

کشاورزان برای بالا بردن میزان تولیدات،با دادن کود شیمیایی زیاد موجبات رشد سریع و پر ثمر گیاهان زراعی را فراهم می سازند.این اقدام در اکثر موارد به زیان خاک و به قیمت از بین رفتن موجودات زنده در خاک تمام می شود،با اضافه کردن کود شیمیایی به زمین،فقط مواد غذایی گیاه افزایش می یابد و نه تنها در بهبود خواص فیزیکی خاک موثر نیست بلکه ثابت شده باعث خراب شدن خواص فیزیکی و حتی شیمیایی خاک نیز می شود و محیط زیست را به شدت الوده می کند.

.....

منبع:مجله پیام جهاد کشاورزی شماره 7  

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

معرفی مایه ی تلقیح ازتو باکتر یا ازتو باکتین

معرفی مایه ی تلقیح ازتو باکتر یا ازتو باکتین

مایه ی تلقیح ازتو باکتین یا ازتو باکترحاوی تعدادی از باکتری های مفید و بسیار کارا از جنس Azotobacter  و Azosprillium  می باشد.مایه ی تلقیح ازتو باکتین یا ازتو باکتر به صورت پودری در بسته های یک کیلو گرمی با جمعیت 107 از هر یک از باکتری ها،تولید و ارائه می گردد.این باکتری های مفید که از مشهورترین انواع باکتری های محرک رشد گیاه(PGPR) می باشند با استفاده از مکانیسم های مختلفی چون تثبیت بیولوژیک ازت،تولید هورمون اکسین و توسعه ی سیستم ریشه ای گیاه قادر به افزایش عملکرد گیاهان باغی و زراعی بالاخص گندم می باشند.این باکتری ها از طریق ترشح انواع انتی بیوتیک ها،سیانیوئید روژن،سیدروفور و......از تهاجم بسیاری از عوامل بیماری زا به ریشه نیز جلوگیری می کنند.این ریز جانداران مفید قادرند با استفاده از مکانیسم مذکور تا بیست درصد افزایش عملکرد را باعث گردند.این مایه ی تلقیح علاوه بر گندم برای سایر گیاهان زراعی و باغی مخصوصا در پرورش نهالهای درختان میوه قابل مصرف می باشد و به علت اینکه این مایه ی تلقیح سبب افشان شدن و افزایش سطح ریشه گیاهان می گردد در گیاهان مختلف زراعی و باغی افزایش عملکرد قابل توجهی را باعث می شود.

منبع:راهنمای گندم(کمبود های غذایی و تغذیه)

نویسنده:ف.شیبانی

خاك ژله اي جايگزين مناسب خاك

خاک ژله ای جایگزین مناسب خاک


خاک ژله ای محصولی جدید و زیبا که جایگزین مناسبی
برای خاک بوده و زیبایی وصف ناپذیری به گلدان ها خواهد داد .
به دلیل تقاضای دوستان کمی در مورد خاک ژله ای که توسط باغبانی علمی عرضه می گردد
توضیح می دهم .

ادامه نوشته

کشاورزی هیدروپونیک گلخانه ای می تواند باعث افزایش آب شیزین جهان شود

کشاورزی هیدروپونیک گلخانه ای

 

این روش میتواند آب مورد نیاز کشاورزی راکاهش دهد و از جنگ های آبی آینده جلوگیری نماید
بنا بر اطلاعیه رسمی 8 سپتامبر آزمایشگاه های ملی ساندیا(1) متعلق به وزارت انرژی در نیو مکزیکو، شیوه ای که برای پرورش علوفه دام ها از یک صدم آب شیرین مورد نیاز در شرایط عادی استفاده می نماید، ممکن است آب بیشتری را برای استفاده های انسانی، مسکونی و صنعتی باقی بگذارد.
ران پیت(2)، پژوهشگر آزمایشگاهی می گوید صرفه جویی های ممکن در آب به ویژه در نیومکزیکو، ایالت واقع در جنوب غربی کم آب آمریکا، که مشکلات آن نظیر سایر مناطق خشک از جمله مکزیک، خاور میانه، هند، پاکستان و حتی شمال چین است که سطح ذخایر آب زیر زمینی به دلیل استفاده مداوم کشاورزی در حال پایین رفتن است اهمیت فراوانی دارد. ”در همه این مناطق، بیشتر آب به جای استفاده انسانی و سایر مصارف سازنده، صرف کشاورزی آبی می شود.“

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

گیاه پالایی

گیا‌هان، خاک‌های آلوده را پاک می‌کنند.

جام جم آنلاین: گیاه پالایی یک تکنیک باصرفه اقتصادی، زیست محیطی و علمی است که برای کشورهای در حال توسعه مناسب است و تجارت با ارزشی به حساب می‌آید. متاسفانه علی رغم این پتانسیل، هنوز در برخی از کشور‌ها مانند کشور ما به عنوان یک فناوری استفاده تجاری ندارد. گیاه پالایی با استفاده از مهندسی گیاهان سبز شامل گونه‌های علفی و چوبی برای برداشت مواد آلاینده از آب و خاک یا کاهش خطرات آلاینده‌های محیط زیست نظیر فلزات سنگین،عناصر کمیاب، ترکیبات آلی و مواد رادیواکتیو به کار برده می‌شود. مهم‌ترین ترکیبات معدنی آلاینده، فلزات سنگین بوده و میکروارگانیسم‌های خاک قادر به تجزیه آلاینده‌های آلی هستند، اما برای تجزیه میکروبی فلزات نیاز به آلی شدن یا تغییرات فلزی آنها وجود دارد که امروزه از گیاهان برای این بخش استفاده می‌شود.گیاهانی که در این بخش مورد استفاده قرار می گیرند بیشتر آفتاب گردان و ذرت می باشد.

برخی از نکات در مورد پرورش درختان هلو و شلیل

برخی از نکات در مورد پرورش درختان هلو و شلیل

 

هلو ها و شلیل ها تقریبا" مانند هم هستند اما پوست میوه شلیل ها پرز ندارند. شلیل ها به خسارت حشرات بیشتر حساس هستند که در صورت حمله حشرات در زمان گلدهی موجب تولید میوه های بد شکل در شلیل ها می گردد.پرنده ها رنگ قرمز شلیل ها را دوست دارند.

ترجمه از : ارازقلی قرنجیک
کارشناس ارشد زراعت و حفظ نباتات

....................

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

اثرات شوری روی رشد گندم

شوری خاک به سه طریق روی گیاهان زراعی تاثیر می گذارد:

 (1) تنش اسمزی، کاهش قابلیت استفاده آب ، (2) تنش یونی ، و (3) تغییرات در تعادل یونی سلول ، بسیاری

از فرایندهای فیزیولوژیکی تحت تاثیر شوری قرار می گیرند و بارزترین اثر شوری کاهش رشد سلول و کمترشدن سطح برگ ، توده زیستی و عملکرد می باشد. گندم نسبت به شوری تحمل متوسطی دارد:

منبع : پایگاه تخصصی دانش کشاورزی

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم سعادتمند

ادامه نوشته

راهنمای تهيه محلول غذايی برای کشت هيدروپونيک

راهنمای تهيه محلول غذايی برای کشت هيدروپونيک

احتياجات غذايي گياه و انواع محلول هاي غذايي (خصوصيات يک محلول غذايي مناسب )

فرمول هاي غذايي متعددي براي کشت هيدروپونيک وجود دارد که بيش از 40 سال بر روي آنها تحقيق و مطالعه شده است.بعضي از اين محلولها براي گياهان خاصي طراحي شده اند ولي بعضي نيز براي تمام گياهاني که در کشت هيدروپونيک استفاده مي شوند بکار مي روند. براي رشد گياهان در کشت هيدروپونيک بايد مقدار عناصر مختلف در يک رنج مشخص حفظ شوند که اين کار نياز به آزمايش مرتب محلول غذايي دارد. در کشت هيدروپونيک اشتباهات را به سختي مي توان جبران کرد زيرا در اين روش هر عنصر اثر خود را به سرعت نمايان مي کند. بنابراين بايد دقت زيادي در انتخاب يا ساخت محلول غذايي بکار برد.

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

کشاورزی شهری

طبق تعریف به هر گونه کشاورزی در محیط‌های شهری کشاورزی شهری گویند.

دلایل نیاز

در برخی از شهرها مانند لندن برای تامین غذا نیاز است که آنها را از مسافت‌های دور اورد که ایم امر زیاد خوش آیند نیست، اللخصوص در کشورهای فقیر تامین غذا بدین صورت امکان پذیر نمی باشد.

بنا به گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۱۵ درصد محصولات غذایی جهان، در مناطق شهری تولید می‌شود و این مقدار رو به رشد است.

این کار بدین صورت تعریف می‌شود که جمعیت شهر نشین دنیا که چیزی در حدود یک، سوم جمعیت جهان هستند ساعاتی از روز خود را به کشاورزی اختصاص می دهند تا نیاز خانواده خود را تا حدی تامین نمایند یا محصولات خود را در سوپرمارکت‌ها بفروشند.این قبیل کشاورزان به دلیل استفاده از سیستم‌های نوین و سرمایه گذاری در بخش‌های پر سود معمولاً موفقیت بیشتری نسبت به کشاورزان روستایی دارند.

 

متن کامل را در ادامه مطلب دنبال کنید

ادامه نوشته

کشت هیدروپونیک و نقش آن در توسعه پایدار

 

برای دستیابی به توسعه پایدار یعنی توسعه ای که نیازهای نسل حاضر را بدون لطمه زدن به توانایی نسل های آتی در تامین نیازهای خود برآورده سازد نیاز است که از عوامل محیطی به نحو بهینه استفاده شود. با توجه به اینکه آب یکی از فاکتورهای محدود کننده عملکرد در مناطق خشک و نیمه خشک است لذا یکی از راه های بالا بردن کارایی مصرف آب و استفاده بهینه کشت هیدروپونیک میباشد
۱٫ هیدروپونیک در عمل به معنی کاشت گیاهان در آب و محلول غذایی بدون استفاده از خاک می باشد. کشت هیدروپونیک این امکان را به کشاورز میدهد که در زمان کوتاهتر با زحمت کمتر محصولی با راندمان بیشتر را تولید نماید.
۲٫ هر گیاهی را میتوان به صورت هیدروپونیک کشت کرد ولی بعضی از آن ها موفقیت بیشتری در این سیستم دارند
۳٫ کشت هیدروپونیک برای میوه هایی با محصولات مقاوم از قبیل گوجه، خیار، فلفل، گیاهان برگی مثل کاهو، سبزی و گیاهانی که رشد سریعی دارند ایده آل است.

دریافت فایل در ادامه مطالب

 
ادامه نوشته

نشریات

سایت بازرگان کالا از جمله بزرگترین وارد کنندگان کود در ایران است.

سایت مرجع کتابهای خاکشناسی فقط به عنوان آموزش چند جزوه و انتشارات این سایت را برای شما گرداوری نموده است .

امید است که مورد بهرهبرداری شما عزیزان قرار گیرد

برای دانلود نشریات روی آنها کلیک کنید.

پسورد نشریات داخلی bazargankala می باشد (تمامی حروف کوچک و بدون هیچ فاصله ای می باشد.)


1- نقش هوموس در حاصلخیزی خاک
2 - نقش کلر در خاک و گیاه
3 - مقدمه ای بر آشنایی با کشت، داشت و برداشت ذرت در ایران
4 - مقدمه ای بر آشنایی با کشت، داشت و برداشت مرکبات در ایران
5 - مقدمه ای بر آشنایی با تفسیر نتایج تجزیه آزمایشگاهی خاک و آب
6 - مقدمه ای بر آشنایی با کشت، داشت و برداشت سیب درختی در ایران
7 - مقدمه ای بر آشنایی با کشت، داشت و برداشت انگور در ایران
8- مقدمه ای بر آشنایی با کشت، داشت و برداشت پسته در ایران

 

منبع:http://soilbook.blogfa.com/

نگهداری گیاهان آپارتمانی

نگهداری گیاهان آپارتمانی

در از بین رفتن گیاهان آپارتمانی بیشترین نقش را آب دادن زیاد بازی می كند. در هوای سرد فاصله آبیاری گیاه باید بیشتر (گاهی تا یك بار در هر ۱۵ روز ) و در هوای گرم فاصله ها كمتر و گاهی تا سه بار در هفته باشد. زیاد و كم كردن این فاصله باید به تدریج صورت گیرد و ناگهانی نباشد. گلدان های كوچك در فواصل كمتری باید آبیاری شود. اما جدای از آبیاری گیاه به رطوبت نیاز دارد كه فضای آپارتمان ها معمولاً فاقد آن است. خیس كردن برگ ها و ساقه به هر طریق ممكن و به هر فاصله ممكن منجمله شست وشو در حمام یا بیرون، قرار دادن گلدان روی یك پایه در یك طشت آب، اسپری كردن برگ ها و ساقه (هر چه بیشتر بهتر) به نحوی كه ته گلدان با آب طشت تماس نداشته باشد از جمله روش های رساندن رطوبت به گیاهان است.

................

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(5و6)

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(5و6)

اولويت اسامي
از اهداف قوانين نام گذاري ايجاد سيستم حق اولويت (تقدم) بوده كه براي جلوگيري از اشتباهات و تكرار اسامي ايجاد شده است.
اسمي را قانوني مي نامند كه برطبق قوانين بين المللي نام گذاري شده باشد، در غيراين صورت به نام اسم غيرقانوني ناميده مي شود.

...

نقل قول اسم مؤلف
براي اينكه اسم يك گياه دقيق و كامل باشد و به خاطر اينكه تاريخ آن به سهولت رسيدگي شود لازم است كه اسم مؤلف و مؤلفان نقل قول شود. دراين صورت مي توان تاريخ انتشار و شناسايي و شرح آن را دنبال نمود .به عنوان مثال جنس . Primula L توسط لينه نام گذاري شده است و گونه. Primula vulgaris Huds نشان مي دهد كه هادسون اولين كسي بوده است كه به طور رسمي گونه Primula vulgaris را به چاپ رسانده است.
وقتي كه اسامي گياهان توسط دو مؤلف منتشر شود، اسامي مؤلفين به وسيله حرف & يا et كه در لاتين به معناي (و) مي باشد، به هم متصل مي شود.

................

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(4)

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(4)

روش تيپ
اسامي علمي هر گروه گياهي از روي نام علمي تيپ انتخاب مي شود. تاكسونوميست هاروش تيپ را به عنوان يك راه قانوني براي ناميدن هر گياه (تاكسون) به كار مي برند. نمونه تيپ اولين گياهي است كه يك گياه شناس شناسايي نموده و روي آن نامي نهاده است. نمونه تيپ براي يك گونه، يك نمونه گياه و نمونه تيپ براي يك جنس
يك گونه است.
به عنوان مثال در جنس Pinus كه توسط لينه نام گذاري شده است، نمونه تيپ اين جنس، گونه كاج نقره اي. Pinus sylvestris L توسط مؤلف به عنوان تيپ انتخاب شده است و در هرباريوم انجمن علمي لينه در لندن نگهداري مي شود.

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(3)

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(3)

سلسله مراتب تاكسونوميكي
منظور از سلسله مراتب تاكسونوميكي سيستمي از رديف هاي طبقاتي همراه با اسامي آن هاست. طبق قوانين نام گذاري گونه واحد اوليه طبقه بندي مي باشد و هرگونه به يك سري از گروه هاي گياهي در طبقه يا رديف بالاتر تعلق دارد. بنابراين گونه ها در جنس ها، جنس ها در خانواده ها و خانواده ها در راسته ها طبقه بندي شده اند.
قوانين نام گذاري يك سري طبقات همراه با اسامي آن ها را درنظر گرفته است. البته محدوديت خاصي در تعداد طبقات يا رديف ها وجود ندارد ولي به طور كلي طبق قوانين نام گذاري سال ( 1973 )، 12 رديف اصلي در مورد گياهان نام برده است كه درمورد جانورشناسي و باكتري شناسي تا حدودي متفاوت مي باشد. اين سطوح تاكسونوميكي در (جدول 1 1) آمده است.

................

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(2)

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(2)

قوانين نام گذاري بين المللي گياهان
در قرن هجدهم با افزايش اسامي گياهان، گياه شناسان اروپايي برآن شدند كه قوانين راجهت نام گذاري علمي گياهان به وجود آورند. اولين قدم توسط لينه در سال ( 1751 )برداشته شد و در اواخر قرن هجدهم با حفظ حق تقدم براي اسامي قديمي گياهان فعاليت هاي بعدي شروع شد.

به اين ترتيب گياه شناسان به تدريج سيستم نام گذاري را به وجود آوردند كه گياهان به گروه هاي مشابه تقسيم شوند و براي نام گذاري آن ها از اسامي لاتين استفاده شود و يا هر اسمي كه از زبان هاي ديگري گرفته شده باشد، به صورت لاتين برگردانده شود. علت اينكه زبان لاتين به عنوان زبان علمي و رسمي براي نام گذاري گياهان به كار برده شد، به اين جهت بود كه اولاً از زمان هاي قبل از لينه و همچنين در عصر لينه لاتين زبان علمي دانشمندان بود و از طرفي چون زبان لاتين در مطالعه و مكالمه مورد استفاده
نمي باشد مانند زبان هاي ديگر كمتر دچار تغيير و تحول مي گردد.

................

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان(1)

روش هاي شناسايي و نام گذاري گياهان

سيستم دو اسمي لينه

براساس سيستم دو اسمي، اسم هر موجودي از دو قسمت تشكيل شده است، يكي اسم جنس و دومي اسم گونه ناميده مي شود. به عنوان مثال Quercus alba اسم علمي گونه بلوط سفيد است و يا Picea rubens اسم علمي گونه براي كاج نوئل مي باشد. اسم گونه اغلب به صفت گونه مربوط مي شود، اما به تنهايي كامل نيست. مانند كلمه آلبا به معني سفيد و روبنز به معني قرمز، بلكه به طور كلي شامل هر دو قسمت مي باشد. اسم علمي گونه با حروف اول و يا اسم كامل مؤلف دنبال مي شود.

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

گیاه ریش بزی

گیاه ریش بزی

من اولين گياهي هستم كه در اين جهان با انسان حرف زده و فوايد خود را آشكار ساخته ام. پيش از من گندم با حضرت آدم و حوا در بهشت صحبت كرده و فوايد خود را آشكار ساخت ، ولي در روي زمين قبل از من گياهي با انسان سخن نگفته است، طرف صحبت من در روي زمين حضرت زرتشت بود.

من داراي انواع مختلفي مي باشم. نوع بزرگ من در بلوچستان به طور خودرو به عمل مي آيد و در كنار راه زاهدان به ميرجاوه زياد ديده مي شود و اهالي محل به آن "هوموك" مي گويند. انواع ديگر من در شمال ايران: منجيل، دامغان، يزد، كوير لوت و سرحدات شرقي ايران مي رويد و به آن "ريش بز" مي گويند.در كتب قديم بيشتر مرا به نام " هوم المجوس" خوانده اند ، چه در نزد زرتشتيان و ايرانيان قديم گياهي مقدس تر از من نيست و من اولين گياه دارويي هستم كه در جهان شناخته شده و در كتاب اوستا در چندين سوره از من ياد شده است.

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

خاک ژله ای

خاک ژله ای :
خاک ژله ای یک نوع پلیمر می باشد که رطوبت را به سرعت جذب کرده و به تدریج در اختیار گیاه قرار می دهد . خاک ژله ای کاملا غیر سمی هست ولی خوردن آن توصیه نمی گردد و رنگهای متنوعی دارد که حتی در مقابل نور خورشید کاملا ثابت می باشد . این خاک های ژله ای برای مدت 7 سال ماندگاری دارند . بایستی توجه داشت که خاک ژله ای پس از جذب آب بین 40 تا 80 برابر حجم اولیه اش افزایش حجم خواهد داشت و به دو صورت کلی می باشد پودری و مکعبی ( لاستیکی ) که نوع پودری آن پس از ریخته شدن در آب شروع به افزایش حجم می کند ولی برای رسیدن به حداکثر حجم خود نیاز به چند ساعتی زمان دارد اما نوع مکعبی آن بایستی حداقل مدت 8 ساعتی را در آب باشد تا به حداکثر حجم خود دست یابد .
بر روی خاک های ژله ای می توان بذر را نیز سبز کرد ( درست مانند سبزه شب عید ) و البته مهمترین استفاده آن در تزئین گلدان های منزل و دفاتر کار هست که پس از حجیم شدن می توانید گیاه ریشه دار شده را به خوبی شسته تا خاک و گل اطراف ریشه شسته شود و سپس گیاه خود را به ظرف بلوری که حاوی خاک های ژله ای هست منتقل نمایید .
در خاک ژله ای اکثر گیاهان را می توان کشت نمود . که در زیر نمونه هایی را که بیشتر استفاده می شوند و آزمایش خود را پس داده اند برایت نام می برم : گندمی ، سانسوریا ، نخل مرداب ، دیفن باخیا ، سین گینیوم ، آکلونما ، لیلیوم ، شاهپسند ، پاپیتال ، پتوس ، انواع پیچ ، یوکا و ...

ادامه نوشته

Fruits of Malaysia | میوه های مالزی

Fruits of Malaysia | میوه های مالزی

Durian

دوریان

مابقی عکسها در ادامه مطلب

با تشکر از خانم تلاوتی

ادامه نوشته

نقشه برداري خاک ها

نقشه برداري خاک ها فرآيند تشخيص جوامع متفاوت خاک هاي موجود در منطقه مورد مطالعه ، تعيين پراکنش و توزيع واحدهاي خاک و خصوصيات فيزيکي ، شيميايي و بيولوژيکي آنهاست که به صورت نقشه واحدهاي خاک و داده هاي کمي خصوصيات مربوطه ارائه مي شود. در اين فرآيند از علم ژئومرفولوژي براي تشخيص جوامع خاکها ، از علم تاکسونومي براي نامگذاري و تفکيک کوچکترين واحد آنها (معادل گونه هاي موجودات زنده) و از تجزيه هاي آزمايشگاهي براي ارائه کميت خصوصيات وابسته استفاده مي شود. در حقيقت نقشه برداري تنها فرآيندي است که طي آن مي توان داده ها و اطلاعات لازم براي ساخت هرم اطلاعاتي خاک ها (پايگاه داده ها) در سطح جغرافيايي کل کشور را فراهم آورد. نقشه ها و اطلاعات ارائه شده براساس نياز برنامه هاي کشوري و اهداف متفاوت در مقياس هاي متعددي تهيه مي شوند.
۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰
متن کامل در ادامه مطالب
با تشکر از آقای مهدی کرمانیان
ادامه نوشته

سقف های چمنی

سقف های چمنی

سقف های چمن دار (12 عکس)

مابقی عکسها را در ادامه مطالب ببینید

با تشکر از خانم تلاوتی

ادامه نوشته

انگلیسیها میوه‌ای از ترکیب خیار و خربزه ساختند

  انگلیسیها میوه‌ایاز ترکیب خیار و خربزه ساختند

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم آبنیکی

ادامه نوشته

پاسخ پلیمرهای جاذب آب به نمک ها و کودها

ظرفیت حمل آب به وسیله هیدروژل اغلب موقع اضافه شدن عناصر غذایی به آب و یا محلول هیدروژل ها کاهش می یابد ( بومن و اونز ، 1991 ) . در شرایط آزمایشگاهی ظرفیت حمل آب هیدروژل ها به وسیله مصرف آب دیونیزه شده تعین می شود . محلول های کودی دارای پتاسیم و آمونیوم ( کاتیون ها یک ظرفیتی ) مقدار جاذب آب هیدروژل PAM را تا 75 درصد کاهش می دهد . مصرف کلسیم ، منیزیم ، آهن و غیره ( کاتیون های دو ظرفیتی ) مقدار جذب آب را تا 90 درصد کاهش می دهد ( پترسون ، 2002

.....................

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از خانم سعادتمند

ادامه نوشته

فیلم آموزشی نحوه ساخت تراریوم

 
آمــــوزش ساخــت تـراریــوم (بـاغ شیشه ای)
حجم فایل:15.958 مگابایت
نوع فایل:FLV
مدت:4 دقیقه و 53 ثانیه
(زبان اصلی)
از طریق لینک زیر دانلود کنید: 

منبع:http://www.hortilover.net

ادامه نوشته

طرح توجیهی احداث گلخانه، زمان بندی امور، گانت چارت

 
طرح پیشنهادی برای زمان بندی امور مربوط به احداث گلخانه بصورت Sample در لینک زیر قرار داده شده است:

منبع:http://www.hortilover.net

ادامه نوشته

خاک ژله ای، خاک کریستالی

 
 برای آشنایی کامل با خاک های ژله ای، جزوۀ فارسی زیر را دانلود کنید.

منبع:http://www.hortilover.net

ادامه نوشته

گیاهان دارویی (دانلود پی دی اف)

 
جزوه فارسی گیاهان دارویی تقدیم شما شده است؛ با مطالعه این پی دی اف، علاوه بر تاریخچه گیاهان دارویی با برخی از گیاهان دارویی و نحوه استخراج اسانس های گیاهی نیز آشنا می شوید. برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید. {تهیه: محمد هاشمی}

ادامه نوشته

۱۰ خاصیت مهم مصرف آب

۱۰ خاصیت مهم مصرف آب عبارتند از:


 * سلامت پوست: رطوبت پوست مانع پیری می شود و پوست سالم تر می ماند.

* سردرد: ۷۵ درصد مغز هر فرد از آب تشکیل شده است. بنابراین کمبود آب بدن، باعث سردرد می شود.


* کمر درد: این ناراحتی بر اثر کمبود مایعات در بدن به وجود می آید. دیسک های موجود در قسمت کمر هر انسان پر از مایعات است و مانند کمک فنر عمل می کند، فعالیت بدنی منظم و میزان کافی مایعات، دیسک ها را آب رسانی کرده و به آن ها اجازه می دهد تا قسمت فوقانی بدن را حمایت کنند.

...

متن کامل در ادامه مطالب

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

خاصیت معجزه آسای آب

خاصیت معجزه آسای آب

آیا از فواید بسیار زیاد آب اطلاعی دارید؟آب دارای چه فوایدی می باشد؟

اکسیژن از طریق خون به عضلات منتقل می شود. در صورت نرسیدن اکسیژن به خون، عضلات اسیدلاکتیک ترشح می کنند که گرفتگی عضلانی به وجود می آورد. آب کافی یعنی تامین اکسیژن خون.

......

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

تازه ها

ژاپني ها خاک مخصوصي براي کاشت گياهان روي پشت بام تهيه کرده اند :

محققان ژاپني انواع جديدي از خاک سبک را توليد کرده اند که براي کشت گياهان مختلف روي پشت بام منازل مناسب است.
.........

ادامه نوشته

کوکوپیت

کوکوپیت یکی از محصولات نارگیل میباشد که از آسیاب کردن پوسته چوبی و الیاف نارگیل بدست میآید ، ‌کوکوپیت بدلیل تخلخل هوائی وظرفیت خوب نگهداری آب و مواد غذائی بهترین بستر جهت کشت صیفیجات ، گل و توت فرنگی میباشد .

مزیتهای کوکوپیت :

بهترین بستر کشت بذر ، نشا و ...
بهترین بستر در روش تولید هیدروپونیک
افزایش راندمان در تولید محصول به میزان باور نکردنی
کاهش مصرف کود وسموم مناسبترین خاک پوششی جهت افزایش میزان تولید قارچ
فاقد هرگونه علف هرز و بیماریهای ناشی از خاک
کاهش زمان جوانه زنی ورشد سریع ریشه
حمل ونقل آسان

.........

متن کامل در ادامه مطلب

با تشکر از خانم مهدیه تلاوتی

ادامه نوشته

اثرات مواد آلی بر خاک

ويژگيهاي فيزيكي خاك: ويژگيهاي فيزيكي خاك كه از عوامل مهم و مشخصكننده رشد گياهان ميباشند، خود تابع عوامل مختلف است. در اين بحث اثر متقابل مهمترين خواص فيزيكي خاك و ماده آلي مورد بررسي قرار ميگيرد.
   1ـ رنگ خاك: رنگ خاك شاخص دقيقي براي تعيين حاصلخيزي نيست زيرا شاخصي كيفي به شمار ميرود. در برخي موارد رنگ تيرة خاك ميتواند نشاندهندة ميزان مادة آلي مناسب و كافي باشد. هر چه رنگ خاك زراعي تيرهتر باشد به دليل گرمتر شدن زودتر سطح خاك، در بهار زمان كشت تسريع ميشود.
   2ـ ساختار خاك: آرايش ذرات خاك در تشكيل خاكدانهها، اندازه و پايداري خاكدانهها، بر روي تخلخل، نفوذپذيري و مقاومت آنها بسيار مؤثر است و ماده آلي به دليل ايجاد هسته مركزي در تشكيل خاكدانهها در پايداري و قوام آنها بسيار موثر است (رجوع به نشريه فني شماره 297).
   3ـ تخلخل خاك و نفوذپذيري آن:تخلخل خاك مبين حجم منافذ و روزنههاي خاكي است و معبري براي جريان آب و هوا محسوب ميشود. ميزان تخلخل خاك (60-30 درصد)، تابعي از ساختمان، بافت و محتواي ماده آلي خاك ميباشد. مادة آلي با بهبود شرايط خاكدانهسازي، وضعيت تخلخل خاك و نفوذپذيري آن را بهبود ميبخشد.

.....

با تشکر از خانم مهدیه تلاوتی

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

معرفی گیاهان دارویی

 مرزه

Satureja hortensis

Summer savoury

Lamiaceae

خواص و كاربرد
اسانس گیاه مرزه دارای طبیعت گرم، اثر مقوی معده، تسهیل كننده عمل هضم، ضد نفخ و مدر است. برای معالجه اسهال بسیار مناسب است و ضدعفونی كننده قویی می باشد. این گیاه را به عنوان چاشنی و ادویه به همراه گوشت به كار می برند. دارویی به نام تیمیان Thymian كه از مرزه ، آویشن، رازیانه و اكالیپتوس ساخته شده است در داروخانه های كشور موجود است و دارای اثر ضد سرفه و خلط آور می باشد.

نیازهای اكولوژیكی
این گیاه بومی اروپای جنوبی است و محیط های گرم و خشك با نور زیاد، خاك لومی با  ۷ =PH را می پسندد.

نویسنده: مهدیه تلاوتی

منبع:همشهری آنلاین 

ادامه نوشته

تراریوم چیه؟

تراریوم چیه؟

تو معنی لغوی یعنی باغ شیشه ای...

که میتونه هر ظرف تمیزی مثل شیشه مربا و تنگ ماهی یا راحت ترین حالت ممکن یه آکواریوم چهار گوشه که البته این حالت چهارگوش بهترین گزینه اس برای کسایی که تازه میخوان شروع کنن واسه ساخت یه باغ شیشه ای خونگی که زیبایی محل کار یا زندگیشونو چند برابر کنن...

 گیاهایی هم که میتونن تو این محیط رشد کنن بگونیا و پرسیاوشان و دیفن باخیا و حسن یوسف و بنفشه های آفریقایین... گیاهان دیگه ای هم هستند اما معروف ترینشون همینان...

نویسنده: مهدیه تلاوتی

کیوی و بررسی اقتصادی آن

تاریخچه کیوی : 
کیوی چند دهه ‌ای است وارد ایران شده است و سطح زیر کشت مناسبی از باغ‌های استان مازندران را به خود اختصاص داده است، از جمله میوه‌هایی است ،که از لحاظ تغذیه‌ ای و خواص درمانی دارای ارزش بالایی است، نام علمی این میوه Actinidia deliciosa است که بومی مناطق شرقی و شمال شرقی کشور چین است . این میوه در اوایل قرن بیستم به نیوزلند وارد شد و به‌تدریج در این منطقه از جهان ،مورد کشت قرار گرفت. در سال ۱۹۶۰ نام این میوه در نیوزلند به گوس بری چینی (Chinese Gooseberry) تغییر یافت. در سال ۱۹۶۱ این میوه به ایالت متحده آمریکا وارد شد و نام کیوی روی آن گذاشته شد که برگرفته از نام یک پرنده بومی نیوزلند بود.

متن کامل در ادامه مطالب

با تشکر از آقای شریفی

ادامه نوشته

کشت گلخانه ای

 مقدمه :

هر یک از گیاهان برای داشتن رشد مطلوب نیاز به شرایط خاصی از نظر شدت نور ، دمای روزانه ، دمای شبانه ، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک دارند . برای تولید و پرورش تجاری گیاهان با کیفیت بالا و در تمام طول سال باید شرایط محیطی مطلوب به همراه کنترل عوامل خسارت زا نظیر باد ، طوفان های ویرانگر ، سرما و یخبندان و ..... از طریق ساختمانی بنام گلخانه هستیم که به عنوان محیط کنترل شده مطرح می گردد و با توجه به نیاز روزافزون بازار ، چه از نظر تولید گل و گیاهان زینتی و چه از نظر سبزیجات و صیفی جات خارج از فصل این روش تولید امروزه به یکی از سود آورترین بخشهای کشاورزی تبدیل شده است که البته سرمایه گذاری اولیه فراوانی را نیز طلب می کند . با توجه به سرمایه گذاری زیادی که در این زمینه صورت می گیرد فقدان مدیریت صحیح در احداث گلخانه ، انتخاب مکان ، نوع گلخانه و پوشش آن باعث عدم بهره وری مناسب از سرمایه و امکانات خواهد شد .

......

متن کامل در ادامه مطالب

ادامه نوشته

آلودگي خاك

آلودگي خاك:

هر گونه تغيير در ويژگي هاي اجزاي متشكله خاك به طوري كه استفاده از آن ناممكن گردد آلودگي خاك ناميده مي شود.

آلودگي شيميايي از يك نظر به معني انحراف عناصر شميايي از چرخه هاي طبيعي خود است كربن ، نيتروژن و فسفات هايي كه از زباله هاي شهرها به آبهاي روان منتقل مي شوند در حقيقت از چرخه خاك و گياه خارج شده اند. هنگامي كه از هوا وآب به عنوان محل تخليه فاضلاب استفاده مي شود ، آلودگي ايجاد مي گردد، زيرا هوا و آب مي توانند به آهستگي اجزاي را به چرخه هاي طبيعي خود بازگردانند.از سوي ديگر ذرات خاك با وسعت سطوح و فعاليت هاي كاتاليزوري خود همراه با آب و اكسيژن موجود مي توانند آلوده كننده ها را بي اثر كنند. خاكها زباله و پسمانده را سريعاً تجزيه مي كنند و اجزاي آنها را به چزخه هاي طبيعي خود باز مي گردانند و در نتيجه اختلال و به هم خوردگي محيطي حاصل از فعاليت انسان را به حداقل كاهش مي دهند.

 

منبع:

- آلودگی محیط زیست هوا - آب - خاک - صوت , دکتر مینو دبیری - تهران : نشر اتحاد

- http://drazizul.wordpress.com

 

ادامه نوشته

معرفی گیاهان دارویی

بیدمشک

بیدمِشک (salix aegyptiaca) گیاهی است از نژاد بید که اندازه آن از بید معمولی کوچک‌تر ولی سنبله‌های آن دارای اسانس معطری هستند. گلهای آن قبل از برگها ظاهر می‌‌شوند . از این گیاه گرفته می‌شود بنام عرق بید مشک. هم برای معطر کردن شربت و هم دارای خواص درمانی بالا می‌‌باشد.

عرق بیدمشک از سوغات شهر ارومیه میباشد

خواص دارویی: طبیعت آن سرد و تر است. مقوی قوای دماغی و قلب، مفرح روح، ملین مزاج، سردردهای گرم مزاج را نیز تسکین می‌‌دهد

 

اصطلاحات کاربردی در زمینه رشته مهندسی آب

اصطلاحات کاربردی در زمینه رشته مهندسی آب

دانلود فایل در ادامه مطلب

ادامه نوشته

روش های مختلف آبیاری تحت فشار

روش های مختلف آبیاری تحت فشار

دانلود در ادامه مطلب

ادامه نوشته

ضرورت زهکشی زمین های کشاورزی

ضرورت زهکشی زمین های کشاورزی 

دانلود در ادامه مطلب

ادامه نوشته

نام انگلیسی و اسم علمی گیاهان زراعی

نام انگلیسی و اسم علمی گیاهان زراعی

دانلود در ادامه مطالب

ادامه نوشته

معرفی گیاهان دارویی

زیره سیاه ایرانی (کرمانی)

Bunium persicum

Black  cumin - Black caraway

Apiaceae

Synonyms : B.bulbocastanum , Carum persicum

خواص درمانی
اشتها آور، مدر، ضد نفخ، مقوی معده، افزاینده شیر مادران و در صنایع غذایی به عنوان چاشنی و طعم دهنده غذاها و نوشیدنی ها کاربرد دارد.

نیاز های اکولوژیکی و پراکنش
در مناطق کوهستانی و مرتفع (ارتفاع 1710 تا 3500متری) می روید بیشتر در زیر سایه گیاهان و در شیب های تند و کمتر آفتاب گیر مشاهده می شود بیشتر در خاک هایی با PH اسیدی تا خنثی دیده می شود. اکثر رویشگاههای زیره دارای بارندگی سالیانه بیشتر از 300 میلی متر هستند این گیاه به طور وحشی در استان سمنان قزوین ، هرمزگان ،خراسان رضوی،شمالی و جنوبی ، یزد ، فارس ، مرکزی و کرمان  دیده می شود. از نظر پراکنش در سطح جهان در شمال آفریقا، جنوب شرقی اروپا، روسیه، قفقاز،  افغانستان، هندوستان و دامنه های کم ارتفاع هیمالیا دیده می شود. در اکثر مناطق در کنار گیاهانی مانند بادام، گون و بنه مشاهده می شود. جالب است بدانیم که سالانه 10 تا 25 تن زیره سیاه از حدود صد هزار هکتار مناطق زیره خیز استان کرمان بر داشت می شود.

.....

متن کامل در ادامه مطالب

نویسنده: مهدیه تلاوتی

ادامه نوشته

معرفی گیاهان دارویی

 
آویشن (آویشن باغی)  
Thymus vulgaris
Thyme Lamiaceae
 
 
خواص و کاربرد
آویشن دارای اثرات ضد قارچی و ضد باکتریایی قوی است و این خاصیت به دلیل وجود تیمول و کارواکرول در اسانس آویشن است. مشخص شده است که اسانس آویشن دارای اثرات ضد اسپاسم ، ضد سرفه و خلط آور است . پماد حاصل از اسانس آویشن برای درمان برخی بیماری های پوستی کاربرد دارد . 
 
نیازهای اكولوژیكی
آویشن گیاهی است بومی مناطق مدیترانه ای و در طول رویش به هوای گرم و نور کافی نیاز دارد. این گیاه خشکی دوست بوده و به سهولت قادر به تحمل کم آبی و خشکی است.
 .....
متن کامل در ادامه مطالب
نویسنده: مهدیه تلاوتی
ادامه نوشته

یارانه ها در محصولات کشاورزی  (اقتصاد کشاورزی)

امروزه بیشتر بحث محافل اقتصادی ایران مربوط به یارانه‌ها و اجرایی شدن آن می‌باشد بطوریکه بسیاری از جهت‌گیری‌های اقتصادی ما را تحت تأثیر قرار داده است. از این رو بر آن شدیم از منظری متفاوت به آن نگاه کرده و مزیت‌ها و معایت آن بر محصولات کشاورزی را بررسی کنیم 

سیاست‌های حمایتی کشاورزی

در حال حاضر دولت‌های اکثر کشور‌های صنعتی از نوعی سیاست‌های حمایتی کشاورزی یا یارانه‌ها استفاده می‌کنند. معمولاً چنین یارانه‌هایی با هدف تسریع توسعه اقتصاد ملی، کمک به کشاورزان فقیر یا روستایی یا افزایش استقلال غذایی و انرژی ملی صورت می‌گیرد. احتمالاً یکی از مقبول‌ترین و موجه‌ترین دلایل برای ارایه یارانه‌ها، تضمین تولیدات داخلی در زمان بروز منازعات سیاسی یا بی‌ثباتی می‌باشد. روش‌های بکارگیری چنین سیاست‌هایی در کشور‌های مختلف کاملاً متنوع می‌باشد، اما هدف تمام آن‌ها، تنظیم و تغییر بازار در راستای کمک به افزایش درآمد‌های فردی و ملی می‌باشد.

...

متن کامل در ادمه مطالب

ادامه نوشته