GIS در طرح ملی الگوی کشت
در طرح ملی الگوی کشت استان اصفهان از GIS به طور گسترده استفاده می گردد. در مطالعه پایلوت لایه اطلاعاتی محدوده مطالعاتی شامل مرز قطعات بهره برداری، جاده ها، رودخانه ها، مسيلها، شوره زار، باير و ساير کاربريها رقومی میشود و جدول اسنادی (توصيفی) و توپولوژی لایه مذکور در محيط GIS تکميل و قطعات اراضی کد گذاری (کد قطعه) میگردد. سیستم تصویری مورد استفاده UTM, WGS84 خواهد بود.
به اين منظور، جهت GIS Ready نمودن تصاویر ماهواره محدوده اراضی مورد عملیاتهای ژئورفرنس رقومی سازی کدگذاری و ایجاد توپولوژی قرار می گیرند.
از تصاویر ماهواره و خروجی KML و فراخوانی (Import) آن در محیط GIS و تشکیل و تکمیل جدول اسنادی (توصیفی) و توپولوژی لایه مذکور استفاده شد. جدول اسنادی فوق شامل فیلدهای اطلاعاتی شماره قطعه زمين بهره برداری، مساحت، شماره زير قطعات مرتبط واحد بهره برداری و نوع کاربری اصلی میباشد.
در مرحله بعد نسبت به شیت بندی لایه اطلاعاتی تولیدی در مقیاس 5000/1 به منظور چاپ نقشه های هارد کپی محدوده مطالعاتی که مساحت و شماره قطعه بر روی آن درج شده بود، به منظور استفاده در عملیات میدانی اقدام گردید. در نقشه فوق، اضافه نمودن موقعیت چاه های موجود به همراه کد وزارت نیرو به منظور تکمیل جداول اسنادی ضروری بود.
در مراحل بعد جهت تهیه نقشه های فیزیوگرافی و نقشه های ایندکس منطقه مهیار ArcGIS استفاده گردید. در حین کار محیط GIS با SQL ارتباط تنگاتنگی داشته و در مطالعات تناسب اراضی نیز از این قابلیت مهم استفاده وسیع میگردد.
بازگشت به صفحه اصلی |